Nyheter

Vi lanserer teleskoplasteren MF TH.8043 – en ny dimensjon innen kapasitet og ytelse

Massey Ferguson utvider den anerkjente serien med teleskoplastere til seks modeller – med den nye toppmodellen MF TH.8043.

MF TH.8043 ble lansert på Innovagri-messen i Frankrike, og har nye løsninger for de mest krevende lasterjobbene i landbruket og industrien.

«Denne nye modellen representerer et nytt viktig steg for Massey Ferguson i dette nøkkelsegmentet», sier Francesco Quaranta, visepresident for salg og markedsføring i Massey Ferguson i Europa og Midtøsten (EME). «Introduksjonen av den nye MF TH.8043 er en del av vårt kontinuerlige fokus på å levere et brukervennlig, verdifullt og komplett sortiment av produkter og tjenester til kunder og samarbeidspartnere.»

«Den nye modellen gir overlegen ytelse ved de mest krevende oppgavene i både kombinert produksjon, plante- og melkeproduksjon, samt hos entreprenører som har behov for maskiner med større kapasitet som er tilpasset deres behov. Du må prøve den for å tro det!» legger han til.

Noen av de viktigste egenskapene til MF TH.8043 er 130 hk, en maksimal løftehøyde på 7,5 m og en maksimal løftekapasitet på 4,3 tonn (13 % mer enn MF TH7038). Den nye skuffen på 3500 l har markedets største volum. Et splitter nytt bomdesign gir bedre arbeidsvinkler og kapasiteter, og har i tillegg automatisk styring av bomfjæringen. Det lastfølende hydraulikksystemet har høy ytelse, med opptil 190 l/min for alle funksjoner gjennom et optimert design. Den hydrostatiske transmisjonen har et intuitivt, brukervennlig system som gir ypperlig presisjon og kjørekomfort. Det unike førerhusdesignet gir klassens beste oversikt og komfort, med reduserte støynivåer og 360 graders oversikt.

Forsknings- og utviklingsavdelingen har gjort en omfattende jobb for å gi denne maskinen større arbeidskapasitet, samtidig som den skulle beholde de kompakte dimensjonene til lillebroren, MF TH.7038.

Den totale lengden er fortsatt under 5 meter, og totalbredden overskrider ikke 2,36 meter (460/70 R24-dekk). Sammen med den uendrede akselavstanden på 2870 mm, gir dette en kombinasjon av smidighet, stabilitet og overlegen arbeidskapasitet.

Løftekapasiteten ved de vanligste jobbene med lasting av tilhenger (4 meters løftehøyde og 2 meter bomutskyvning) er nå imponerende 4300 kg. Dette gir en betydelig økning på 700 kg sammenlignet med MF TH.7038, og dermed større produktivitet. Kapasiteten ved maksimal bomutskyvning er også økt til 1600 kg. MF TH.8043 er derfor i stand til å løfte tunge materialer, selv når redskapet er lenger unna maskinen.

Bommen er ikke bare 50 cm lenger, noe som gir større løftehøyde, men den har også fått et helt nytt bomhode. Det innovative Z-designet gir en kompromissløs kombinasjon av økt arbeidskapasitet og komplett integrering av systemet. Det nye Z-formede redskapsfestet gir bedre arbeidsvinkler, med en økning på 13° i tømmevinkel (totalt 49°) og 17° i festets totale bevegelsesområde (159°).

Det nye systemet er fullt integrert, og har derfor ingen innvirkning på arbeidskapasiteten eller oversikten (for eksempel ingen forstyrrelser ved lasting av baller). Samtidig gir det bedre holdbarhet.