Nyheter

Massey Ferguson utvider sitt utvalg av slepepakkere og oppdaterer sine rundballepresser

 Massey Ferguson som er et verdensomspennende merke fra AGCO (NYSE: AGCO), kan med glede introdusere MF TW 160 den nye slepemonterte rundballepakkeren under Agritechnica 2019.

Massey Ferguson som er et verdensomspennende merke fra AGCO (NYSE: AGCO), kan med glede introdusere MF TW 160 den nye slepemonterte rundballepakkeren under Agritechnica 2019. Denne modellen forbedrer utvalget av Massey Fergusons rundballepakkere og kommer i tillegg til den eksisterende MF TW 130 som ble introdusert i september 2018.

“Innføringen og utviklingen av vårt brede utvalg av redskaper og høstemaskiner synliggjør Massey Fergusons vilje til å satse på komplette løsninger til sine kunder som en totalleverandør av landbruksmaskiner. Et produkt for alle behov, et svar på enhver forespørsel: Massey Ferguson tilfredsstiller alle kunders forventninger” sier Francesco Quaranta, visedirektør for salg, markedsføring og produktstyring av Massey Ferguson i Europa og Midtøsten.

Den nye MF TW 160 er en pålitelig og robust pakker, utviklet for krevende arbeid. Den har stor kapasitet med største ballestørrelse opp til 1,50 m i diameter og 1250 kg vekt. Den har en solid sveiset ramme og lastearm som kan justeres slik at den passer til baller mellom 0,9 og 1,60 m i diameter.

Den er utstyrt med et breddejusterbart, aktivt balleavlastersystem som løfter bordet for å fange ballen og senker den forsiktig ned til bakken. Slik elimineres risiko for skade på plasten. Under avlasting senkes en støttefot for å overføre ballevekten til bakken, noe som reduserer belastningen på traktorens trekkrok.

I tillegg til dette kan det leveres en ballevender. Den skal forhindre at ballene ruller i kupert terreng og forbedrer sikkerheten. Den reduserer også tiden som trengs til transport, lasting og for samling av baller på jordet med opp mot 15%.

Avhengig av avling og forhold, kan føreren enkelt justere det nødvendige antall lag med plast.

Forstrekkerenheten er utviklet for å arbeide med ruller på 500 mm eller 750 mm, og kan stilles til 55% eller 70% forstrekk for redusert forbruk av plast. Hurtiglåssystem gjør utskifting av tomme plastruller raskt og enkelt, pakkeren har i tillegg magasin for opptil 3 ekstra plastruller.

Som en ekstra funksjon kan MF TW 160 brukes til å transportere én eller to pakkede baller fra jordet.

Sist, men ikke minst, er MF TW 160 utstyrt med 'E-link Plus' betjeningsterminal, som gjør det mulig å styre pakkeren halv- eller helautomatisk. Takket være dette systemet kontrolleres den komplette prosessen (fra lasting til lossing) med minimal anstrengelse, og balle-telleren kan registrere 10 separate jobber med en dagteller for å gi en perfekt oversikt over arbeidet som er gjort i løpet av dagen.

MF TW 160
Ballediameter 0,90/-1,50 m
Ballebredde 1,25 m
Maks. ballevekt 1250 kg
Maskinens vekt 2110 kg
Transportmål
(L x B x H)
5,8 x 2,3 x 2,7m
Hydrauliske krav 1 EV + fri retur
Dekkdimensjon 380/55 – 17
Forstrekk 55%, 70%
Balleteller Standard
Rotasjonsteller + lydalarm  Standard
Ballevender Ekstrautstyr
Bredde på plastrull 750 mm (500 mm tilvalg)

Under Agritechnica 2019 vil Massey Ferguson benytte anledningen til å introdusere en ny “ansiktsløftning” for sine variabelkammerpresser: MF RB 4160V og MF RB 4180V.

Disse rundballepressene med variabelt kammer har en felles plattform og presser baller opp til henholdsvis 1,60 m eller 1,80 m i diameter. De har et patentert system som komprimerer ballen helt fra starten, Constant Pressure System (CPS). Det kombinerer mekanisk og hydraulisk trykk som gir tette og ensartede baller.

De heltdekkende sidedørene presenteres nå med et nytt moderne design, i samsvar med resten av MF-rundballepresse-serien, inkludert kombipressene fra MF RB Protec-serien. De nyutviklede sidedørene gir fortsatt enkel tilgang for vedlikehold, og den jevne overflateutformingen forhindrer fortsatt støvansamling under dekslene, mens sikker låsing forhindrer utilsiktet åpning og potensiell skade.

”Målet vårt er å utvikle produktene våre slik at de til fulle samsvarer med kundenes krav. Det er grunnen til at vi med jevne mellomrom tilbyr nye produkter og oppdateringer til våre kunder og slik tilfredsstiller endrede behov i det moderne jordbruket. ”Avslutter Francesco Quaranta.