Nyheter

Massey Ferguson sin høy- og grovfôrserie utvides og styrkes med nye høyballepresser og ballepakkere

Massey Ferguson er stolte av å annonsere nye produkter i MF høy- og grovfôrserien, som er en del av selskapets strategi som en komplett utstyrsprodusent.

De nye produktene lanseres i Innovagri i Frankrike (4. til 6. september 2018) og vil være tilgjengelige for 2019-sesongen.

De nye modellene består av MF RB 3130F rundballepresser med fast kammer, MF RB 3130F Protec- og MF RB 4160V Protec-ballepressere/ballepakkere med fast og variabelt kammer, samt den nye etterhengte ballepakkeren MF TW 130.
MF RB 3130F er en pålitelig ballepresse med god ytelse som produserer ensilasje-, høy- eller grasballer med høy tetthet som er 1,25 m i diameter, og som har flere oppdateringer for å øke ytelse og ballekvalitet. MF RB 3130F Xtracut gir mulighet til å produsere kuttet grovfôr og lar deg velge mellom 13, 17 og 25 kniver.
Det forbedrede kammeret har en spiralform som gir bedre rotasjonen av grovfôr og baller, noe som øker tettheten og nettets grep. Bakluken har mekaniske låser som er utstyrt med trykksensorer på begge sider, slik at høyballeformen opprettholdes. Venstre-høyre-indikasjon lar operatøren overvåke høyballens ytre lag fra førerhuset.

HydroflexControl tilbyr et 2-trinns beskyttelsessystem mot blokkeringer, dette bruker automatisk, mekanisk fjæring av gulvet til å fjerne mindre blokkeringer eller hydraulisk styrt senking av gulvet ved større hindringer.

De nye MF RB 3130F Protec- og MF RB 4160V Protec-ballepressene kombinerer fordelene ved MF-ballepresser med fast og variabelt kammer med en integrert ballepakker for rask, effektiv ballepressing og -pakking.

En lavere innføringsvinkel reduserer pressens totale høyde, noe som øker stabiliteten og muliggjør tryggere og mer effektiv kjøring i skrått terreng.

To aktive føringsplater på begge sider av maskinen fører ballen mot midten av pakkebordet, og skaper slik en raskere og sikrere overføringssyklus. Den unike bakkeoverføringsmodusen lar overføringsarmene bevege seg saktere mens pakkeringen løftes høyere opp for å ta imot rundballen, slik at den overføres trygt til ballepakkeren i skrått terreng.

Pakkebordet senkes for avlessing, noe som igjen minimerer høyballens rullehastighet, forhindrer skader på pakkefolien og opprettholder den ideelle rundballeformen.

Slepepakkeren MF TW 130 byr på et eksepsjonelt lavt bord og halvautomatisk betjening for rask og pålitelig drift.

En kraftig, sveiset lastearm løfter enkelt rundballer på opptil 1,30 m i diameter og en vekt på opptil 1000 kg.

Avlessing av rundballene skjer usedvanlig varsomt, takket være bordet som vinkles nært bakken når rundballene slippes av.

Francesco Quaranta, visepresident for salg og markedsføring, Massey Ferguson, EME sier: Som et resultat av vår kontinuerlige utvikling er vi stolte over å presentere en ny serie av MF-rundballepresser, kombinerte presser/-pakkere og slepepakkere.»

«Målet vårt er å forbedre utvalget vårt for grovfôr, slik at de imøtekommer alle behovene til gårdbrukere og entreprenører. Vi vil tilby løsninger som passer til deres bruk og krav, deres vekster og deres terreng, og dette vises tydelig med disse nye maskinene.»