Nyheter

Ny frontmontert slåmaskin og sprederiver Massey Ferguson oppgraderer utstyret for høy og grovfôrproduksjon på Agritechnica 2019

 Massey Ferguson som er et verdensomspennende merke av AGCO (NYSE: AGCO), er stolt av å kunngjøre at de utvider den vellykkede serien med høy- og grovfôrutstyr.

Massey Ferguson som er et verdensomspennende merke av AGCO (NYSE: AGCO), er stolt av å kunngjøre at de utvider den vellykkede serien med høy- og grovfôrutstyr. I tillegg til de nye frontmonterte slåmaskinene, lanseres også slepemonterte sprederiver med større arbeidsbredde. Nyheten om disse maskinene avsløres på Agritechnica 2019, 10. november i Hannover, Tyskland.

Disse nye rivene styrker det allerede ekspansive og velrenommerte grønne høstesortimentet fra Massey Ferguson, som viser seg å være populært blant kunder og forhandlere. “Med mål om en komplett maskinportefølje fortsetter Massey Ferguson å investere og oppdatere utstyrstilbudet vårt. Disse nye slåmaskinene og sprederivene er et nytt skritt på vei mot målet, og vi tilbyr våre kunder nye løsninger for å imøtekomme deres økende krav til inntjening,” sier Francesco Quaranta, visedirektør for salg, markedsføring og produktstyring av Massey Ferguson i Europa og Midtøsten.

"Vårt omfattende utvalg av maskiner med høy kvalitet og produktivitet gjør det mulig for våre kunder å kjøpe velprøvd utstyr fra deres Massey Ferguson-forhandler. Dette kan de gjøre vel vitende om at de vil motta utmerket oppfølging og service fra en pålitelig forhandler," legger han til.

Takket være morselskapet AGCO, kan Massey Ferguson benytte seg av ledende produktutvikling fra miljøer med lang erfaring og mye kunnskap. Denne ekspertisen gjør det mulig for kundene å dra nytte av nye maskiner bygget på den nyeste teknologi sammen med eksisterende, velprøvde prinsipper.

Massey Fergusons nye maskiner for høy- og grovfôrproduksjon inkluderer:

  • MF DM FQ slåmaskinserie tilbyr nye 3,12 m og 3,62 m frontmonterte modeller, med nytt slepemontert oppheng, ‘TurboLift’ fjæring og stengelbehandler av gummivalser eller med tinder.
  • Nye MF TD X sprederiver som trepunktsmontert og slepemontert utgave med arbeidsbredde på 7,7 m, 10,2 m og 12,50 m. Inspirert av det velkjente Lotus-prinsippet, behandles avlingen raskt, økonomisk og skånsomt.
  • Med sprederiven MF TD 1110 DN som har 10 rotorer og en arbeidsbredde på 10,7 meter, leder nå Massey Fergusons serie av trepunktsmontert sprederiver.

MF DM FQ slåmaskin i front på feltet

Massey Fergusons nye MF DM FQ frontmonterte slåmaskiner er utstyrt med ny slåttebjelke med 6 eller 7 skiver. Montert ved hjelp av et nytt pendeloppheng som inneholder den velprøvde TurboLift-fjæringen, “trekker” den slåmaskinen gjennom avlingen og gir optimal marktilpasning.

Det kan velges mellom totalt 6 modeller, som tilbyr arbeidsbredde på 3,12 m med 6 skiver eller 3,62 m med 7 skiver. Alle kan leveres med eller uten stengelbehandler (med valser eller tinder), slik at kunden kan velge det beste systemet tilpasset avling og forhold.

Alle skal direkte monteres til trepunktshydraulikken foran, uten A-ramme (triangelkobling). Dette holder maskinen nær traktoren, forbedrer stabiliteten og reduserer overhenget.

Et nytt pendelsystem der slåttebjelken er opphengt i fronten av rammen med flere koblinger, gir god bevegelighet. Slik blir slåttebjelken effektivt “trukket” forover, i stedet for mer tradisjonelle design som 'skyver' bjelken gjennom avlingen.

Opphenget som pendler om et punkt i senter, gir uovertruffen '3-dimensjonal' fjæring fra den velprøvde TurboLift hydro-pneumatiske dempingen. Dette gjør at slåttebjelken nøye kan følge bakkekonturene fra - 6° oppover til + 15° nedover.

Dette avanserte systemet gir føreren mulighet til presis innstilling av marktrykket slik at slåttebjelken glir over bakken, følger konturene nøye, beskytte fjæringen og forbedrer fôrkvaliteten.

I kupert terreng med skiftende sidehelling, gjør pendlingen at den kan bevege seg +/- 13° side til side. Som tilleggsutstyr tilbys hydraulisk sideforskyvning som gir opptil 20 cm bevegelse for å styre rundt hindringer.

Alle modeller er utstyrt med en ny slåttebjelke. To skiver på 62 cm, de bredeste på markedet, er utstyrt med to kniver hver og genererer meget høye periferihastigheter for de reneste kutt. Skifting av kniver er enkelt takket være det velprøvde hurtigskiftverktøyet.

Velprøvd Lotus-design innlemmes i Massey Ferguson familie av sprederiver

Massey Ferguson utvider sitt sprederivesortiment med tre modeller i MF TD X-serien inspirert av Lotus-designen, som er kjent for sin høye kapasitet, lave effektbehov og evne til å fremme rask tørking.

Basert på den velkjente Lely Lotus, har Massey Ferguson sprederiver den anerkjente tinden med knekk ytterst, i ulik lengde.

Testet og anerkjent for sin enestående ytelse, kombineres uovertruffen ytelse med lavt effektbehov, den reneste håndteringen, høyeste påliteligheten og brukervennligheten.

Tre modeller i MF TD X-serien

Modell MF TD 776 X
DN
MF TD 1028 X
TRC
MF TD 1310 X
TRC
Arbeidsbredde 7,70 m 10,20 m 12,50 m
Antall rotorer 6 8 10

Antall armer pr.
rotor

6 7 7
Innfesting Trepunkts-montert              Slepemontert
Effektbehov 75 hk 54 hk 90 hk

Nøkkelen til MF TD X rivenes høye kapasitet, som er opptil 40% større enn andre, er kombinasjonen av maskinens drivlinje og ‘hooked tines’ tinder som fungerer med perfekt hastighet. Dette gjør at rotorenes optimale hastighet oppnås med bare 400-450 o/min på kraftuttaket, noe som også gir betydelig drivstoffbesparelse.

Mer fleksible enn konvensjonelle river, er de helt spesielt utformede tindene til MF TD X. De er i stand til å flytte opptil 50% mer avling for hver rotasjon. Samtidig arbeider de skånsomt med materialet og bakken, noe som minimerer avlingstap og risiko for forurensning av fôret.

Den bøyde tinden, arbeidsvinkelen og kombinasjonen av korte og lange tinder gir et eksepsjonelt venderesultat og avling som tørker raskere. I drift roterer de korte tindene rundt 12% saktere enn de lengre, som jobber dypere ned i avlingen.

Dette betyr at de saktegående, korte tindene, kaster den tørre avlingen øverst, kortere enn de lange tindene, som kaster den våtere, tyngre avlingen lengre. Den våte avlingen lander på toppen av den tørrere avlingen, noe som hjelper den til å tørke raskere.

Rive med 10 rotorer øker produktiviteten

Med en arbeidsbredde på 10,7 m er Massey Fergusons nye MF TD 1110 DN det nye flaggskipet blant de trepunktsmonterte sprederivene. Med ti rotorer, hver utstyrt med seks tinder, tilbyr den høy produktivitet med et relativt lavt kraftbehov.

Basert på dagens konstruksjon, som tidligere har tilbudt arbeidsbredde på opptil 8,6 m, kommer den nye toppmodellen utstyrt med en ny patentert svingbrems, forbedret for hydraulisk kantspredning og sterkere innfestning.