Nyheter

Massey Fergusons ProCut-system er i en egen klasse

Massey Fergusons nye ProCut-system til storballepressene i MF 2200-serien introduserer unike klemmefestede rotorfingre og et utvalg nye funksjoner som gir økt kapasitet, med finere, likere skjæring og utmerket tilgang i forbindelse med service.

ProCut-rotoren er 650 mm i diameter og utstyrt med 26 mm brede fingre i støpt stål i tre seksjoner, hvorav alle er festet på senterrøret og holdes på plass med bolter.

Denne unike monteringen sørger for at rotorfingerseksjonene enkelt kan byttes ut, noe som sparer tid og sikrer optimal ytelse.

Nye innmaterskruer på hver side gir en jevn mating til rotoren. Disse skruene øker kapasiteten og sørger for uhindret, jevn mating.

ProCut-knivene er montert i et fullbreddes, nedfellbart knivleie og holdes i et "magasin" som rulles helt ut på venstre side på lettglidende rullelagre, noe som gir bransjens beste tilgang i forbindelse med service.

Det kreves ingen verktøy. Etter å ha senket knivleiet er det bare å åpne en lås for å rulle hele magasinet ut til siden, og dermed gi utmerket tilgang til knivene for service og vedlikehold.

Knivene er jevnt fordelt på knivfestetleiet med 43,5 mm avstand, noe som gir en fin, jevn skjæring. Knivene er produsert i 4 mm tykt tungstenherdet stål og har en ny, sagtannet egg som er utviklet for å holde seg skarp lenger og redusere effektforbruket. For å løfte ut og skifte knivene trenger du bare å ta ut en låsebolt.

To hydraulisk valgbare knivsett i magasinet lar føreren raskt koble knivene inn og ut og endre skjærelengden. Begge knivsettene er utstyrt med hydraulisk beskyttelse. Denne funksjonen benytter en akkumulator på hver side som sørger for at hvert knivsett felles bakover mot hydraulikktrykket for å la skadelige objekter passere.

Drivlinjen på Massey Fergusons ProCut-presser har blitt forsterket for å håndtere den høyere kapasiteten de nå er gode for, med en ny girkasse til alle sekstrådsmodellene (som lager 120 cm brede baller). Slurekoblingen kan nå også overføre 35 % større dreiemoment.

Andre endringer inkluderer en ny slurekobling og forbedret kamspor til pickupen som plukker opp strengen på en mer effektiv måte. Dette blir nå standard på alle Massey Fergusons storballepresser.

ProCut-systemet styres gjennom den ISObus-kompatible C1000-terminalen, som nå har knapper for både kniv- og trykkontroll.

ProCut er tilgjengelig på MF 2240*, MF 2250, MF 2260, MF 2270 og MF 2270 XD. (* MF 2240 er ikke tilgjengelig i alle land).