Nyheter

Little Grey Fergie skal reise jorden rundt

Campbell Scott, sjef for salgsteknikk og varemerkeutvikling, sammen med Farmyard Stories Ltds forfattere Anne Amalie Thowsen og Morten Myklebust – Kontraktsignering i forbindelse med Little Grey Fergie ved den norske ambassaden i London.

Massey Ferguson har signert en samarbeidsavtale med Farmyard Stories Ltds Anne Thowsen og Morten Myklebust for å sende den legendariske traktoren Gråtass på en tur rundt jorda.

Barnefiguren Gråtass, basert på den originale Ferguson TE20, er godt kjent i Norge, der historiene om den lille traktorens eventyr har vært en kjempesuksess de siste 20 årene. Ideen tilhører Morten Myklebust, og historiene han har skrevet har etter hvert blitt til to helaftens filmer, en TV-serie, flere sceneforestillinger og en serie med DVD-er.

Gråtass har allerede blitt et film- og TV-ikon på høyde med Lokomotivet Thomas og Lynet McQueen, og filmene – som er spilt inn med en ekte traktor i full størrelse – har fantastiske 20 millioner treff på internett (www.littlegreyfergie.com).

Historiene har til og med inspirert en attraksjon i en fornøyelsespark. 4. juni ble Gråtassland åpnet med pump og prakt i Kongeparken i Stavanger. Massey Fergusons norske forhandler, Eiksenteret, og forhandlerkjeden er viktige samarbeidspartnere i dette spennende, nye prosjektet sammen med produksjonsselskapet Farmyard Stories Ltd (Fantasifabrikken A/S i Norge).

Besøkende ønskes velkommen av Gråtass selv, og de kan også hilse på dyrene på gården i dyrehagen. En spennende traktortur tar de besøkende med gjennom det spennende universet til Gråtass og vennene hans. Man får også muligheten til å oppleve en av de nyeste Massey Ferguson-traktorene, spesialtilpasset for barn.

Attraksjonens parkbutikk vant bransjeprisen Brass Ring Award for beste vareutstilling, og Gråtass has også vært nominert til THEA-Awards, en annen prestisjefull pris i bransjen.

Gråtassland i Stavanger markerer på mange måter Ferguson TE20s hjemkomst til røttene i Norge. For over 60 år siden startet Christian Eik importen av denne traktoren fra England til Norge. Hans pionerarbeid var med på å legge grunnlaget for mekanisert landbruk i Norge.

Nå er historiene om Gråtass, som både underholder barna og lærer dem om landbruk og livet på landet, populære blant barn over hele verden.

Campbell Scott, sjef for salgsteknikk og utvikling av MF-varemerket, sier: "Ferguson TE20 er en viktig del av Massey Fergusons historie, ja faktisk i landbruket generelt. Vi er svært fornøyd med at legenden vil leve videre gjennom fornøyelsesparken og nye filmer, fordi dette gir oss muligheten til å formidle til nye generasjoner den viktige rollen som landbruket og landbruksmaskinene spiller."

Arven etter TE20, eller Gråtass, er fortsatt aktuell: For 56 år siden ble den som kjent brukt av Sir Edmund Hillary under polferden hans, som i 2014 inspirerte den nederlandske filmskaperen Manon Ossevoorts fantastiske reise til Antarktis i en MF 5610. Antarctica2, som ekspedisjonen ble kalt, gikk over 2 500 km og 17 dager, i temperaturer ned til minus 56 °C.

"Den moderne verden er opptatt av teknologi, og Gråtass' historie fortsetter med våre nyeste maskiner som benytter denne teknologien til å oppnå fantastiske ting og skape nye legender, som for eksempel Antarktis-ekspedisjonen i en MF 5610 som ble støttet av Massey Ferguson og andre ledende aktører i bransjen."

"Ekspedisjonens budskap #tropådet henspiller på det at den første reisen til Sydpolen i en Ferguson TE20, utført av Sir Edmund Hillary, inspirerte Antarctica2-teamet til å gjennomføre sin egen, vellykkede ekspedisjon. Vi håper at Gråtass vil fortsette å inspirere fremtidige generasjoner med bønder og eventyrere."