Nyheter

Avanserte motorer i de nye MF Activa-skurtreskerne fra Massey Ferguson

Massey Ferguson lanserer to nye skurtreskere til 2016-sesongen – den nye MF 7340 Activa-treskeren, som drives av en splitter ny og svært avansert firesylindret motor, og den sekssylindrede MF 7344 Activa.

MF Activa 7340-treskeren drives av den nyeste og mest avanserte AGCO Power 4,9 liter-motoren, med fire sylindre og 176 hk. Den nye motoren benytter banebrytende teknologi for å øke effekttettheten, slik at den kan levere enestående ytelse og forbedre effektivitet og drivstofføkonomi.

"Det er lenge siden en skurtresker ble drevet av en firesylindret motor", sier Adam Sherriff, markedssjef hos Massey Ferguson. "Denne løsningen gir driftsfordelene til en sekssylindret motor, men i en mindre og lettere pakke."

Den firesylindrede, 4,9 liters motoren har stort slagvolum og fjerde generasjons common rail-drivstoffinnsprøytning. Den benytter også vedlikeholdsfri SCR-teknologi for å sørge for lavt drivstofforbruk og å oppfylle de seneste utslippskravene.

Sammen med motoren kommer en ny CANbus-koblet terminal i førerhuset. Terminalen har en fargeskjerm som viser et stort utvalg driftsinformasjon for både motoren og treskeren.

En ny "seksjonsbasert" bro, som kan byttes gjennom steinfellen, øker kvaliteten på grøden for mange forskjellige avlinger. Dette gir føreren muligheten til raskt og enkelt å endre frontseksjonen på broa til, for eksempel, en bredere maisenhet uten å måtte fjerne elevatoren.

Sekssylindret MF Activa 7344 med PowerFlow-skjærebord

Den nye MF Activa 7344, som erstatter MF Activa 7244, er nå tilgjengelig med et 5,5 m bredt PowerFlow-skjærebord som ekstrautstyr. Dette gir fordelene med økt kapasitet på skjærebordet for brukere av mindre skurtreskere, noe som gir enestående ytelse i raps, samtidig som det forbedrer effektiviteten også i et bredt spekter av andre vekster.

"PowerFlow har vist seg å forbedre produksjonen med opptil 73 % for raps, 15 % for hvete og 12 % for bygg. Skjærebordet gir en ekstra stor fordel under vanskelige forhold, noe som hjelper bonden med å få i hus en større andel av avlingen på en raskere måte", forklarer Sherriff.

Den nåværende serien med FreeFlow-skjærebord, som kan leveres med Terra-Kontroll avvatring , er fortsatt tilgjengelig i bredder fra 4,2 m til 6,6 m.

MF Activa 7344, med sine fem halmristere, drives av en ny, avansert 218 hestekrefters AGCO Power 7,4 liters, sekssylindret motor. Denne slitesterke, drivstoffeffektive og kraftige motoren leverer akkurat det dreiemomentet og den responsen som kreves for god ytelse under treskingen.

Den nye MF Activa 7344 benytter også den samme slageren og treskerbrua med uavhengig justering som MF Activa 7340. Den har også ABC broforlenger for optimal tresking av et stort antall forskjellige vekster under mange ulike forhold.

Skurtreskeren har den samme, nye multifunksjonsspaken og terminalen som MF Activa 7340, i tillegg til ny design. Det nye utseendet beholder den velkjente følelsen av en Massey Ferguson-skurtresker, med nytt tak på førerhuset, en grå overdel og et nytt, bakre halmhus. . En bredere Rockinger-trekkrok er nå tilgjengelig som ekstrautstyr.