Nyheter

MF 9305 Xtra gir flere valgmuligheter innen teleskoplastere

Massey Fergusons MF 9000-serie med teleskoplastere får et nytt tilskudd med den nye MF 9305 Xtra.

MF 9305 Xtra tar i bruk velutprøvd teknologi for å gi bøndene den ideelle mellomstørrelsemaskinen med en mer kompakt versjon til bygninger med redusert tilgang.

Med en løftekapasitet på 3000 kg og maksimal løftehøyde på 5,8 meter er dette en maskin som kan brukes til svært mange forskjellige lasteoppgaver. Likevel betyr det kompakte chassiset (kun 2,1 m bred og 2,1 m høy, med 20-tommers hjul og lavt førerhus) at maskinen enkelt kommer inn i vanlige bygninger.

Der høyden ikke må tas hensyn til, gir et høyere førerhus og 24-tommers dekk maksimal bakkeklaring og oversikt.

En Deutz 3,6 l Tier 4i-motor leverer 100 hk, noe som betyr at MF 9305 har nok av muskler til krevende oppgaver. Den hydrostatiske transmisjonen med to gruppegir gir en topphastighet på 40 km/t for effektiv transport.

Ekstern hydraulikk med åpent senter gir kraftige 100 l/min, mens fire elektrohydrauliske spoleventiler som registrerer belastning lar føreren bruke tre funksjoner samtidig med høy presisjon. Valgfri fjæring av bommen gir utmerket komfort under transport.

Tre halvautomatiske styringsmoduser gir optimal manøvrerbarhet, og sammen med MF 9305s kompakte dimensjoner øker dette produktiviteten når det er lite plass.

Det nye førerhuset sørger for et moderne utseende som går hånd i hånd med Massey Ferguson-stilen; ukomplisert design som alltid har føreren i sentrum. Førerhuset har utmerket ergonomi, og betjeningsorganer og instrumenter er enkle å bruke.

Den nye multifunksjonsspaken er lett tilgjengelig og inkluderer alle de viktigste betjeningsorganene for styring av bommen og tilkoblet utstyr. En digital skjerm i instrumentpanelet viser viktig informasjon om kjøretøyet og lasten.

Smart Handling System (SHS) er en ny funksjon som lar føreren bruke skjermmenyen til å angi maksimal tilgjengelig hydraulikkstrøm for jevnere og mer presis lasting.

En annen innovasjon er den nye ECO-modusen som styres med en bryter i førerhuset. Denne funksjonen styrer oljestrømmen og motorturtallet for å redusere drivstofforbruket.

Som ekstrautstyr kan man også få montert vendegir på venstre side av rattet og multifunksjonsspak på høyre side.

Med lave driftskostnader, utmerket drivstofføkonomi og enkelt vedlikehold, representerer MF 9305 Xtra en god investering for middels store gårder som ønsker å lette på arbeidsmengden og øke produktiviteten.

Campbell Scott, sjef for salgsteknikk og utvikling av Massey Ferguson-varemerket, sier: "Denne splitter nye modellen passer perfekt inn i den populære MF 9000-serien, mellom MF 9205 og MF 9306 Xtra. MF 9305 Xtra gir bøndene et svært anvendelig alternativ blant lasterne med høyder på under 6 m, samtidig som den gir et nivå på spesifikasjoner, utstyr og alternativer som vanligvis kun finnes for større maskiner. Vi forventer at den blir en svært populær teleskoplaster i Europa, men at den også vil være interessant for kunder ellers i verden."