Informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten fil med bokstaver og tall som vi lagrer på datamaskinen din dersom du aksepterer det.

Alle informasjonskapsler har en eier. Eieren er domenet eller nettstedet som plasserer kapselen på datamaskinen din. Når du besøker nettstedet vårt, kan informasjonskapsler bli plassert på datamaskinen din av oss (såkalte førsteparts informasjonskapsler) og også av andre domener eller nettsteder (såkalte tredjeparts informasjonskapsler).

Informasjonskapsler kan være enten øktbaserte eller faste. Øktinformasjonskapsler er midlertidige kapsler som befinner seg i informasjonskapselfilen i nettleseren din inntil du forlater nettstedet. Faste informasjonskapsler blir værende i kapselfilen i nettleseren mye lenger (hvor lenge vil avhenge av levetiden til den aktuelle kapselen).

Nedenfor kan du finne mer informasjon om de enkelte informasjonskapslene vi bruker, og hvorfor vi bruker dem.

Informasjonskapsel Navn Hensikt
Informasjonskapselvalg

Personvern

Denne informasjonskapselen brukes for å huske en brukers valg om informasjonskapsler på dette nettstedet. Denne informasjonskapselen er som standard satt til verdien "Sann" ved ankomst til nettstedet. Dersom brukeren ønsker å slette informasjonskapsler som ikke er vesentlige, oppdateres informasjonskapselverdien til verdien "Usann".

Google Analytics

_utma
_utmb
_utmc
_utmz

Disse informasjonskapslene brukes til å samle informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet vårt. Vi bruker informasjonen til å utarbeide rapporter og som hjelp til å forbedre nettstedet. Informasjonskapslene samler informasjon i anonym form, herunder antall besøkende på nettstedet, hvorfra de besøkende har kommet til nettstedet, og sidene de har besøkt.

Klikk her for en oversikt over personvern hos Google

.NET øktinformasjonskapsel ASP.NET_SessionId

Denne informasjonskapselen er vesentlig for at data kan passere fra side til side, for eksempel ved bruk av et skjema. Denne informasjonskapselen slettes når du lukker nettleseren.

Besøk Microsofts nettsted

YouTube-informasjonskapsler

Vi integrerer videoer fra vår offisielle YouTube-kanal ved hjelp av YouTubes personvernmodus. Denne modusen kan plassere informasjonskapsler på datamaskinen din når du klikker på YouTube-spilleren, men YouTube vil ikke lagre personlig identifiserbar informasjon fra informasjonskapselen for avspilling av integrerte videoer ved bruk av personvernmodusen.
Les mer på

YouTubes informasjonsside om integrerte videoer.

Hvordan slette informasjonskapsler

Du kan blokkere informasjonskapsler ved å aktivere innstillingene i nettleseren som gjør det mulig å nekte plassering av alle eller enkelte kapsler. Hvis du bruker innstillingene i nettleseren til å blokkere alle informasjonskapsler (også helt nødvendig kapsler) kan det imidlertid hende du ikke får tilgang til alle delene av nettstedet vårt.

Informasjonskapsler og personvern

All informasjon vi samler ved bruk av informasjonskapsler er underlagt vår personvernerklæring.