Nyheter

AGCOs Massey Ferguson traktorfabrikk i Beauvais, Frankrike har blitt kåret til årets franske fabrikk i 2016

© Pascal Guittet

AGCOs Massey Ferguson traktorfabrikk i Beauvais, Frankrike har blitt tildelt den prestisjetunge prisen årets fabrikk 2016. Fabrikken i Beauvais slo ti andre nominerte fabrikker fra et bredt utvalg bransjer i Frankrike.

Årets fabrikk deles ut av det ledende franske bransjemagasinet L’Usine Nouvelle. Juryen ser etter et anlegg som har vist vilje og evne til å endre seg og oppnå vesentlige forbedringer innen produktivitet, kvalitet, konkurransekraft og markedsandel. Hovedpartner for prisutdelingen og medlem av juryen Boston Consulting Group er en ledende internasjonal spesialist på ledelse og forretningsstrategi.

Fabrikken i Beauvais ledes av Massey Fergusons morselskap AGCO, som har hovedkontor i Duluth i USA. Her utvikles og produseres Massey Ferguson-traktorer fra 75 hk til 400 hk. Det er Frankrikes største produsent og eksportør av landbruksmaskiner. Omtrent 14.500 traktorer forlater samlebåndet hvert år, og 85 prosent sendes til markeder over hele verden. I løpet av de siste 12 månedene har fire nye MF-serier som produseres ved fabrikken blitt lansert på det globale markedet.

Årets fabrikk utmerkelsen anerkjenner AGCO Beauvais fabrikkens suksessrike og omfattende moderniseringsprosjekt kjent som «MF Fast Forward». Anlegget har oppnådd en vesentlig produksjonsøkning gjennom innføring av Lean manufacturing-filosofi. 5S og Hoshin Kanri kontinuerlig forbedringsstrategi.

I tillegg trekker juryen frem anleggets kvalitetsforbedringsinitiativ og det tydelige eierskapet de ansatte har tatt i prosessen. De nyeste tallene fra anlegget viser en økning i kvalitetsnivået, mens Massey Ferguson kundetilfredshetsmålinger vise ren økning i oppfattet kvalitet hos sluttkunden. Eksempelvis har avvik i produksjonsprosessen blitt redusert med mer enn 40 prosent de siste to årene, og det var fra et allerede godt utgangspunkt. Massey Fergusons omfattende kundetilfredshetsmålinger viser at andelen positive svar fra sluttkunden ved overlevering har økt til 94 prosent på under fem år.

– Det er et privilegium og en ære å vinne denne ettertraktede utmerkelsen, sier Richard Markwell, Vice President and Managing Director, Massey Ferguson, Europe, Africa, Middle East.
– Utmerkelsen er en anerkjennelse av våre 2500 ansatte i Beauvais, som har vært arkitektene bak fabrikkens omfattende forandring de siste fem årene. Denne siste utmerkelsen er nok en milepæl i vår stadige søken etter kontinuerlig forbedring for å sikre at våre kunder får de aller beste produktene i sin hverdag.

– Utmerkelsen kommer til tillegg til kåringen av fabrikken i Beauvais som Frankrikes beste utenlandske eksportør. Produksjon med høy kvalitet er kjernen i kundenes opplevelse av solid og robust utstyr fra Massey Ferguson. Kombinert med ledende design og ingeniørkunst sørger dette for at vår ‘Triple Triangle’ merkevare fortsetter å utvikle seg. Massey Fergusons markedsandel økte igjen i EMEA i fjor for sjette året på rad, sier Markwell.

– The Beauvais Quality Transformation Initiative er en del av AGCOs globale mål om å være nummer en på oppfattet kvalitet, og ble sett på som en fremragende prestasjon av medlemmene i juryen som kåret årets fabrikk hos L’Usine Nouvelle. Det viser hver enkelt ansatts dedikasjon til å levere «best in class quality» for hver eneste traktor som forlater samlebåndet. Vi er overveldet over å motta utmerkelsen årets fabrikk og gratulerer alle våre ansatte i Beauvais. Denne utmerkelsen er virkelig et resultat av deres forpliktelser og harde arbeid, sier Boussad Bouaouli, Vice-President Manufacturing i Beauvais.